2013. április 29., hétfő

Epres pavlova torta

Karácsonykor már volt, most talán meg is tudom örökíteni.

Epres pavlova torta (2 személyre):



2 tojásfehérjét felverünk 1 csipet sóval. Mikor már puha csúcsokat húz, kanalanként hozzáadunk 10 dkg kristálycukrot, miközben folyamatosan verjük. Belekeverünk 1 teáskanál ecetet és 1 teáskanál keményítőt, és kevés vaníliaesszenciát. Sütöpapírra desszertestányér méretű kört rajzolunk, és ide halmozzuk a cukros habot. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és amikor a tortát betesszük, azonnal levesszük 150 fokra. 1 órát sütjük, majd a kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni. 2 dl tejszínt felverünk cukor nélkül*. 25 dkg epret megtisztítunk, kockára vágunk. Összekeverjük 2 evőkanál bodzaszörppel és fél citrom levével. Tálaláskor a habcsókszeletre tesszük a tejszínt, rá az epret.

*Mondanám, hogy nem túl keményre, de ezeket az átok tejszíneket úgyis csak puhára lehet felverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése