2014. február 20., csütörtök

Zöldségragu először

A tavalyi tél a levesek jegyéban telt, most pedig a zöldségraguk vannak terítéken. Többféle zöldséggel, változatos fűszerezéssel. Az articsóka új felfedezés, és remélem, visszatér, nem úgy, mint a csicsóka. (De azt majd egy másik bejegyzésben írom meg.) Az articsóka az #ldiban kapható egyébként, olajban marinálva, a hibátlan gnocchival együtt.

Gombás-articsókás gnocchi (3 személyre):




















Kb. 5 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk és száraz serpenyőben kisütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, és visszamaradt zsírban megpárolunk 1 kis fej felaprított vöröshagymát, sózzuk. Hozzáadunk még 1 gerezd felaprított fokhagymát is. 30 dkg gombát nagyobb cikkekre vágunk és 5 percig sütjük a hagymás zsíron. Közben sós vizet forralunk és 1 csomag gnocchit (50 dkg) megfőzünk benne.A gombához hozzáadunk 1  üveg lecsöpögtetett articsókát, a kisütött szalonnát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, és hozzáadunk 1 dl tejszínt. Ha gnocchi kifőtt, szürőkanállal átszedjük a gombás raguba és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Az Allerhande receptje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése