2014. március 14., péntek

Sajtos pite

Gyanítom, hogy a burek rokona ez a pite, amit egy Stahl Judit-műsorban láttam. A besameles alap tetszett meg. Nem is értem, máskor inkább igyekszem elkerülni, de itt végül nem volt hangsúlyos a sajt és a túró mellett.

Sajtos pite (8 szelet):




















Először sűrű besamelt készítünk 4 dkg vajból 4 dkg liszttel, de csak 2-2,5 dl tejjel főzzük fel. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót és hűlni hagyjuk. Hozzákeverünk 1 doboz (250 g) cottage cheese-t és fél doboz (125 g) fetasajtot. Ha szükséges utánaízesítjük, és reszelhetünk bele 1 gerezd fokhagymát is. 1 csomag kész réteslapot kigöngyölünk, és kicsit nagyobb lapokat vágunk ki belőle, mint a piteformánk. A forma aljába öt réteget rakunk le, és mindegyiket megkenjük napraforgóolajjal. Erre tesszük a tölteléket, és újabb öt réteget teszünk a tetejére, szintén rétegenként olajozva. A szélét kicsit betűrjük. Nyolc szeletre vágjuk még sütés előtt, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

A férjem nagy óvatosan egy cikket evett meg belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése