2014. március 18., kedd

Vöröslencse leves

Első találkozásom a vöröslencsével. Meglepő. A kicsi piros bogyók főzés közben kinyílnak, mint egy virág, színt váltanak. Az ízük egyelőre nekem nem lencse-íz, inkább sárgaborsó. Az egyszerű kis leves HFW három összetevős szakácskönyvéből van.

Vöröslencse leves (3 személyre):




















Kb. 10 dkg baconszalonnát apróra vágunk és kevés olívaolajon kisütünk. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk és puhára pároljuk. Felöntjük vízzel, hozzáadunk 20 dkg vöröslencsét és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk és merülőmixerrel pépesítjük. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

A bacon igazából zsír, nem fehérje. Tényleg.


2 megjegyzés:

  1. Javaslom hogy próbáld ki egy kis római köménnyel! Nagyon megdobja!

    VálaszTörlés
  2. Nekem tényleg meglepetés volt, ahogy ez a kis bogyó viselkedett főzés közben. Ma olvastam egy másik változatot a food52-n: kókusztejjel és curryvel. Az sem lehet rossz.

    VálaszTörlés