2014. július 2., szerda

Könyvek 2014. június






















Mi más legyen spárgaszezonban? Ráadásul ez egy Manet-kép. Bizony. Merel látta is.

M. C. Beaton:  Agatha Raisin and the Vicious Vet / Agatha Raisin and the Potted Gardener (Ez a sorozat úgy a 25. kötetnél tart most. Az első három kötetben, amit eddig elolvastam, másfél év telt el, és amikor a sorozat kezdődött Agatha Raisin olyan 53-54 éves volt. Ha így haladunk, hamarosan eléri Miss Marple életkorát, és az a gyanúm, hogy a vérmességéből semmit sem fog veszíteni. Ebben a két kötetben az volt drive, hogy Agatha közelebb kerüljön a jóvágású szomszédhoz, és ehhez a gyilkosságok csak hátteret szolgáltattak.)

Szilvási Lajos: Fent a hegyen (A hetven években magára valamit adó sznob nem olvasott Szilvási Lajos regényeket. Akik nem tudtak erről, persze imádták a könyveit. Meg is értem, jól vannak megírva, a karkterek élnek, a vörös fonal éppen annyi, amennyit muszáj. Csak éppen a valóság, az hiányzik, de nagyon.)

Andrew Morton: A királyi esküvő (Újabb fontos adalékok a Windsor-sagához. Rajongóknak, főleg.)

The Royal Family (Dettó.)

Dennis Lehane: Prayers for Rain / Moonlight Mile (Lehane minden magyarul elérhető könyvén végignyargaltam már az Agave segítségével, de az újabbak csak nem akarnak érkezni. Ezért az angol eredetikhez fordultam. Az első olyan volt, mint az eddigiek: izgalmas, kerek egész. Az utolsó, a Hideg nyomon folytatása nyögvenyelősebb, nyálas befejezéssel.)

Neil Gaiman: Szerencsére a tej (Ilyen könyvekre lenne szükségem minden rossz napomon. A gond csak az, hogy 23 perc alatt ki lehet olvasni. Van benne minden, ráadásul cuki rajzok. Egy dolog pedig biztos: Gaiman kedvenc filmje a Közönséges bűnözők.)

Ira Levin: Rosemary gyermeke (Minden fronton az irodalmi horror alapművének tartják, és főleg azért, mert a hétköznapok válnak rémségessé. A sárga színű abrosz és társai. Rosemary férje a karrierjéért átadja az asszonyt az ördögnek egy éjszakára, aki gyanútlanul készül kisbabája születésére. Amikor rájön, menekülni szeretne, nem sikerül. Végül mégis önként behódol, azért, amiért én is behódolnék, feltétel nélkül.)

Lawrence Block: Bérgyilkos a célkeresztben / Bérgyilkos inkognitóban (A sorozat első kötetét nem tudtam elolvasni, a második - a célkeresztes - elment a rakásban, a harmadik kimaradt, és az utolsót - az inkognitósat - egy délután végigolvastam, és igazán tetszett. Sok minden van, ami kívánatos lehet Keller életében, főleg a magány és a függetlenség, de ez nem tarthat örökké. Keller, a végső kétségbeesés határán talál egy rokon lelket, és ehhez már csak ráadás, amikor kiderül, hogy nem veszett el semmi.)

A duplán előforduló szerzők hónapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése