Eredetileg ez egy marhahúsétel volt, és abszolút el tudom képzelni, ahogy szabadtűzön főzik marcona férfiak, semmi esetre sem nők. Én a marhahúst kihagytam, és így lett belőle a főzelékes Feri fakanalára illő főzelék. Nem mondom, hogy örök darab lesz nálam, de ha lesz még, akkor kevesebb lesz benne a fahéj és a padlizsánt nem sütőben fogom sütni, hanem serpenyőben.
Perzsa sárgaborsófőzelék sült padlizsánnal (4 személyre):
1 fej vöröshagymát bő olívaolajon megpárolunk 2 gerezd felaprított fokhagymával. Adunk hozzá 2 teáskanál kurkumát és 1 teáskanál fahéjat, kicsit pirítjuk. Felengedjük kb. fél liter paradicsomlével és teszünk bele 15 dkg sárgaborsót, amit előző este beáztattunk. Ennek legalább 2 óra kell, hogy megpuhuljon, még így is. Közben 2 padlizsánt nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük olívaolajjal és 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha a sárgaborsó puha, hozzákeverjük a padlizsánt. Ízesítjük sóval, borssal, citromléval, kaporral és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Kurkumás rizzsel és zöldfűszeres joghurttal tálaljuk, amibe uborkakockákat és diót tettünk.
Mautner Zsófi, ki más.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése