2014. október 17., péntek

Sütőtökös lasagne

Annyi próbálkozásután csak ki kell mondanom, hogy nekem a sütőtök alapvetően édes. Hiába erőlködöm fokhagymával, vöröshagymával, zsályával, sóval, borssal, mindig az az érzésem, hogy ezek az ízek sehogy sem passzolnak a tökhöz. Ez az étel remekül sikerült, kétszer ebédeltem belőle, de nyilván nem főzöm többet. Hátha valaki mégis szeretné.

Sütőtökös lasagne (4 személyre):





















1 közepes méretű sonkatököt feldarabolunk, a magjait kiszedjük, és 200 fokos sütőben  1 órát sütjük. 1 fej vöröshagymát olívaolajon megpárolunk, hozzákeverjük a kihűlt tökhús kétharmadát. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverünk 3-4 friss zsályalevelet apróra vágva. 25 dkg túrót összekeverünk 1-2 evőkanál tejföllel, 2-3 dkg reszelt parmezán sajttal és 1 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálba lasagnetésztával felváltva rétegezve lerakjuk a kétféle tölteléket. A tetejére a túrós keverékből teszünk, és rászórunk reszelt parmezán sajtot. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg megpirul.

A maradék tököt megesszük,úgy, ahogy van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése