Spargel-Kartoffel Auflauf (ez állt az étapon, de ez egy spárgás rakott krumpli)
A spárgákat eltörjük, megmossuk, feldaraboljuk és másfél percre leforrázzuk. Az újkrumplit feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Feldarabolt mozzarellával együtt lerakjuk kivajazott edénybe, sózzuk, borsozzuk, legírozott (tojássárga + tejszín) besammellel leöntjük. 200 fokon megsütjük.
Mautner Zsófi Magyar narancsban megjelent receptjét a kétkedés próbáltatta ki velem. Úgy gondoltam, a sokféle zöldfűszer majd kioltja egymás hatását, de nem. Zöld íze volt a mártásnak, de nem virított ki belőle egyik, egyébként nagyon karakteres összetevő sem.
Spárga zöldmártással
3 nagy evőkanál görög joghurtot összekeverünk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, kaporral, zellerzölddel, tárkonnyal és snidlinggel (mindegyikből sokkal). Merülőmixerrel homogenizájuk, amennyire sikerül. Adunk hozzá sót, borsot, citromlevet, porcukrot. Hozzákeverünk 2 apró kockára vágott savanyú uborkát és 1 apró kockára vágott keménytojást. A megtisztított spárgát leforrázzuk, majd kevés vajon átsütjük. A mártással tálaljuk.
Ráadás_1: Elég jó főtt tojás
A tojásokat hideg vízbe tesszük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 12 percig állni hagyjuk. Kész.
Ráadás_2: Vörös rizs
Francia vendégek ajándéka, Provence-ból ugyan mit is hozzanak mást? Ez mondjuk még egyik nyálas filmben sem szerepelt, tehát igazán eredeti gondolat. 35 perc főzés után fogyasztható, lecsóhoz kellemesen ízetlen köret.
auflauf tesztelve, nagyon ízlett!
VálaszTörlés:))
VálaszTörlés