Van olyan, hogy marad a pitetésztából, és van kedvem még matatni vele, vagy éppen az a célom az összessel, hogy mutatós kis falatkáim legyenek. Ehhez a pitetésztát kinyújtjuk, és akkora pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, hogy a minimuffin forma (a 24 darabos) hátsó oldalán éppen beférjen 4 mélyedés közé úgy hogy a mélyedések oldalán kicsit felpördüljön. Így olyan kis tésztanégyzeteket kapunk, ami megtart valami szilárdabb tölteléket. Most is van a mélyhűtőben egy dobozzal kisütve, hátha támad valami ihletem.
Legutóbb a család legidősebb tagjának születésnapjára készítettem ilyen falatkákat. Remekül sikerültek (és a pogácsa is), a többit meg fedje jótékony homály.
Kétféle töltelék volt. A fehérebb színűt az alkalom szülte: sült csirkemell, majonéz, túró, zöldpetrezselyem, citromlé, só, bors voltak a fő összetevői. A másik is saját fejlesztés, de az fenn is marad, mert mindenki azt ette, és tényleg ütős.
Kolbászkrém
10-15 dkg puha füstölt kolbászt ( ha csípős, akkor még jobb) az aprítógéppel felvágunk. teszünk hozzá 250 g krémesebb túrót, sót, borsot, köménymagot, őrölt köményt, pirospaprikát és reszelt vöröshagymát. Ezekkel még jól összeforgatjuk a gépben, hogy egynemű legyen. Inkább álljon meg magában, mint szétterüljön. Kóstoljuk meg, utána adagoljuk a tésztakosárkákba, és díszítsük.
A kosárka ötlete persze Mónié.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése