2013. július 27., szombat

Nizzai saláta

Sokadszor próbálkozom a tonhalkonzervekkel, hátha egyszer ízlene. Nem ízlik. Ehhez a salátához még tonhaldarabok is tartoznak, nálam nyilván nem.

Nizzai saláta (2 személyre):





















2 közepes nagyságú krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben főni tesszük. Ha felforrt, melléteszünk még 2 tojást, amelyeket 10 perc múlva kiveszünk és lehűtünk. Míg a krumpli fő, elkészítjük az öntetet: 2 evőkanál borecetet sózunk, borsozunk, beleteszünk 1 teáskanál mustárt és 1 kockacukrot. H a cukor feloldódott teszünk hozzá 4 evőkanál olívaolajat, jól összekeverjük.Ha a krumpli is megpuhult, leszűrjük és az üres edényben még visszatesszük egy percre  a tűzre, hogy a nedvességtartalma elpárologjon. A krumplikockákat egy salátástál aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük az öntet felét. Hagyjuk kihűlni. Fűszeres forró vízben kb. 15 dkg zöld színű zöldbabot 5 percig főzünk, leszűrünk és hideg vízben lehűtünk. A kihűlt krumpli tetejére halmozzuk. Néhány szem szeletelt olajbogyót teszünk rá, 2 paradicsomot kockára vágva, végül a cikkekre vágott tojásokat, enyhén megsózva. Megöntözzük a maradék öntettel.

Van olyan változat is, amelyben a tonhal mellett szardella is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése