2013. október 25., péntek

Rizskoch muffin

Ha elkezd korán sötétedni, akkor a hat óra általában a tévé előtt talál. Valami bugyuta műsor bámulásával igyekszem magam átállítani a napi nyüzsgésből valami lazább üzemmódra. Az ideális műsor ilyenkor a Dr House valamelyik századszor látott epizódja vagy a Leggyengébb láncszem. Ha egyik sincs éppen sehol, akkor jöhet valami főzőműsor. Mostanában a Muffinháború megy ilyenkor a TV Paprikán. Nem lehet, hogy magyar a producere ezzel címmel? Általában a felét tudom elviselni a versenyzők állandó picsogásával, de az is igaz, hogy az utóbbi hónapban szinte minden hétvégén muffint sütöttem. Több órát töltöttem az amazonon fantáziadús cupcake-szakácskönyvek után kutatva, de egyik sablonosabb, mint a másik. Végül a saját könyvespolcomon találtam meg a megoldást. Stahl Judit kevés visszahangot kiváltó gyors recepteket tartalmazó sorozatának muffinos kötetében igazán izgalmas dolgok vannak.

Rizskoch muffin (12 darab):





















10 dkg puha vajat kikeverünk 10 dkg cukorral/nyírfacukorral és belekaparjuk 1 vaníliarúd belsejét. A vanília maradékát 1 dl tejbe áztatjuk. Egyenként hozzákeverünk 2 tojást és belereszeljük 1 citrom héját. Egy másik edényben összekeverünk 1 zacskó tejberizs alapot (12,5 dkg), 5 dkg lisztet és 1 teáskanál sütőport. A tejet leszűrjük, és több részletben, a rizses keverékkel felváltva a tojásos masszához keverjük. A papírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk. 175 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Málnaöntettel tálaljuk, amelyhez fél doboz mélyhűtött málnát felfőzünk fél citrom levével, ízlés szerint adagolt málnaszörppel és cukorral/nyírfacukorral, valamint 1 púpozott teáskanál étkezési keményítővel.

Ráadásul a megadott mennyiségek éppen  megtöltik a 12 kapszlit. Ritkaság a muffinok világában, hogy a receptíró ezt csak így eltalálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése