2013. december 22., vasárnap

Kímélő édesség karácsonyra

Mautner Zsófié az érdem, csak így tovább.

Kókusztejes túrós panna cotta (4 személyre):






















3 zselatinlapot beáztatunk (vagy fél zacskó expressz zselatint használunk). Egy 2,5 dl-es kókusztej konzerv felét 2 evőkanál nyírfacukorral és 1 csipet sóval felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A kókusztej másik felét kikeverjük 25 dkg krémtúróval. A két masszát összekeverjük, és vízzel kiöblített formákba kanalazzuk. Egy éjszakára jégbe hűtjük. Kiborítjuk (vagy nem), és málnaöntettel tálaljuk.
Az önethez kb. 20 dkg (mélyhűtött) málnát 1 evőkanál nyírfacukorral és 1 evőkanál mézzel, meg 1 evőkanál vaníliakivonattal felfőzzük. Belefacsarjuk fél citrom levét, és kihűtjük.

Ez az étel mérfőldekkel megelőzi az egyszerű, mezei panna cottát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése