2013. december 20., péntek

Még egy spenótos lasagne

Merel receptje, de nála laktózmentes tejszín és oude kaas, vagyis öreg sajt volt a két fő hozzávaló. Én meg végre elhiszem, főleg a spenótos piték után, hogy a spenótot nem kell agyongyötörni. Semmi fonnyasztgatás, csak aprítás, úgyis megfő, míg a tészta sül, és a színe is szebb.

Spenótos tejszínes lasagne (3 személyre):



















25 dkg spenótot felaprítunk, belekeverünk 2 dl tejszínt, 3 gerezd lereszelt fokhagymát, kb. 15 dkg reszelt edami sajtot, sót, borsot és szerecsendiót. Lasagne lapokkal rétegezve lerakjuk úgy, hogy a mártás a nyers lapokat mindenütt befedje.  A tetejét tejföllel megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos  sütőben 30 percig sütjük.

Retektzatziki volt mellé. Uborkából jobban ízlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése