2014. január 12., vasárnap

Gombócok

Ilyenek jutottak eszembe, hogy húsgombócos tészta (linkelném, de a freeblog megint makacskodik). nem a hús, hanem a gombóc része izgatott, szerettem volna valami ilyesmit enni, a formára éheztem rá. Találtam receptet sült padlizsánnal, de az túl macerásnak tünt, ez viszont a konzervekkel egyszerű volt. Sütőben sült. Babfőzelékhez átsütöttem néhányat olajban, ezt lehetne sütőben sütés előtt, fele macera. A többi tűrte a paradicsomszószban való főzést, és néhány még mindig le van fagyasztva, további felhasználásra. Az alapötlet bármivel variálható, lehetne benne simán csak lencse, vagy egyszerű főtt bab pürésítve, és elviselne még párolt vagy nyers zöldséget darabosan is.

Zöldséggombóc (diónyi méretben kb. 35 darab):





















Aprítógépbe teszünk 1 doboz leöblített főtt lencsét és 1 kis üveg leöblített csicseriborsót. Hozzáadunk 2 tojást, 1 evőkanál olajat, sót, borsot és pürésítjük. Adunk még hozzá kb. 10 dkg túrót/kecskesajtot/juhtúrót/sajtkrémet, 2 evőkanál parmezánt, fél citrom levét, 1 gerezd reszelt fokhagymát, chilit vagy szárított jalapeno parikát, bazsalikomot, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható massza legyen. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gombócokat rakunk és 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. Kihűlés után fagyasztható.

Food52 recept.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése