2014. január 10., péntek

Ripsz-ropsz süti

Szerda este háromnegyed tízkor olvastam el a receptet a food52 weboldalán. Mivel fél tizenegykor meg akartam nézni Hollerung Gábor előadását*, majd  a Carmina Buranát a d1 csatornán, úgy gondoltam, a süti segítségével jobban fenn tudok maradni. Meg az is izgatott, hogy nincs a sütiben tojás. De működik. Mint az olajjal és sok kakaóval készülő tészták ez is laza és kicsit törékeny, de nem is akartam megtölteni.

Kakaós torta, vészhelyzetre (23 centiméteres formába, felezve a 18 centiméteresbe):





















Egy edényben összekeverünk  1,5 csésze lisztet, fél csésze kakaót. 1 csésze cukrot/nyírfacukrot, 1 teáskanál szódabikarbónát és 1 teáskanál sót. Egy másik edényben habverővel egyneműsítünk 5 evőkanál napraforgóolajat, 1 csésze hideg vizet, 1,5 teáskanál vaníliakivonatot és 1 evőkanál almaecetet. Ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a száraz anyagokhoz, és amikor egynemű, akkor kivajazott tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg tapintásra rugalmas, és a hústű tisztán jön ki belőle.

*Hollerung Gáborral és a Budafoki Dohnányi Zenekar Megérthető zene sorozatával a gimnáziumi barátnőm ismertetett meg. Ő törzsnéző a vasárnap délelőtti koncerteken, mert a lánya énekel a zenekarhoz tartozó kórusban. Egy ilyen vasárnapi koncert nagyon jó alkalom, hogy három régi barátnő néha találkozzon és jól érezze magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése