2014. január 20., hétfő

Karamellás édes-sós petit four

Pioneer Woman időnként kitalál agyament dolgokat, de most azt állítja, hogy a "pretzel treats" őrületet ő is csak követi. Vicces ötlet, inkább játék, mint főzés, vagy éppen sütés.

Perec teknősbékák (amennyi jólesik):





















Sütőlemezre kis sóspereceket rakunk, erre puha tejkaramellát, és 5-10 percre 180 fokos sütőbe tesszük, amíg a karamellák kicsit megpuhulnak. Ekkor egy fél diót nyomunk a puha karamellába. Vízgőz fölött megolvasztunk valamennyi étcsokoládét, és amikor hűlt egy kicsit, sütőpapírra kb. fél evőkanálnyi pacákat rakunk, és mindegyikbe egy karamellás-diós perecet teszünk. Ha a csoki megszilárdult, óvatosan leszedjük a papírról. Kész.

Töfe szerint csoki nélkül nagyobbat ütne.


1 megjegyzés: