2014. június 11., szerda

Töltött padlizsán

Minden összetevője ismerős, jó ebéd hétköznapra.

Rizzsel töltött padlizsán (ahány személyre kell):






















Elkészítjük a zöldséges rizst, ahogy szoktuk, többnyire répa-borsó-kukorica keverékkel. A padlizsánokat kettévágjuk, a belüket kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a héjában. A belsőket kockára vágjuk és a héjakkal együtt besózzuk. 15-20 perc múlva leöblítjük. A héjakat 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. A kockákat kevés olívaolajon megpirítjuk, keverünk hozzá kápiapaprika kockákat is. Ezt összekeverjük a zöldséges rizzsel. A riszt betöltjük a fél padlizsánokba. A tetejére joghurt/tejföl-reszeltsajt keveréket kanalazunk és a sütőben pirosra sütjük.

Maradék felhasználására is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése