Ha marad a pitetésztából, akkor egy zacskóban gyűjtöm a mélyhűtőben, és ha valamire elég a mennyiség, akkor felhasználom. Most két darab volt már elég régóta a hidegen, és úgy éreztem, kezd lejárni az idejük. (Nem, nem ragasztok minden esetben címkét a zacskóra, de legalább egyet meggondolandó lenne az első alkalommal.) Két darab elég kevés, ezért a legkisebb piteformákat vettem elő, meg az ment bele, ami még volt a hűtőben a megfelelő kategóriából: szalonna, sajt, tejföl, tojás.
Quiche Lorraine
A maradék
pitetésztát kinyújtjuk, vagy frisset
készítünk a szokott módon. Annyi kockára vágott
főtt császárszalonnát pirítunk egy serpenyőben, ami éppen befedi a piték alját.
Kecskesajtot morzsolunk a szalonnára.
Fél pohár tejfölt sózunk, borsozunk és belekeverünk 1 tojássárgát (óvatosan a sóval) és a formába kanalazzuk. 180 fokon addig sütjük, míg színt kap.
És akkor ezt a mennyiséget lehet arányosan növelni, az ízeket finomítani. Megunhatatlan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése