2019. március 4., hétfő

Túrós pite

Új recept, de a túró is jó minőségű volt, zsíros, krémes.

Túrós pite málnaöntettel (23 cm-es formában)






















A szokásos módon pitetésztát készítünk, pihentetjük. A forma méretére nyújtjuk, és míg a töltelék elkészül, a formával együtt a hűtőbe tesszük. A sütőt 165 fokra előmelegítjük úgy, hogy az alsó sínre betesszük a nagy gáztepsit.
Töltelék: 3 tojás fehérjét habbá verünk 6 dkg kristálycukorral. 10 dkg puha vajat kikeverünk 6 dkg porcukorral és 3 tojássárgával. Hozzáadunk 2 dkg vaníliás pudingport és 50 dkg krémes túrót. Kézzel, több részletben hozzákeverjük a tojáshabot, és a pitealapra öntjük. Kb. 1 órát sütjük, míg szép színt kap, és a közepe éppen megszilárdult.
Öntet: kevés mirelit málnát felengedünk, és kevés málnaszörppel, porcukorral és citromlével felfőzünk.

Rájöttem, ha dupla adag tésztát készítek, és háromfelé osztom, akkor egy adag pont elég a 23 cm-es formába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése