2020. december 20., vasárnap

Vörös veréb maraton 3. Dijoni mustáros marharagu

Tavaly két bejegyzés után félretettem ezt a projektet, de nem feledkeztem el róla. Többé-kevésbé azt is eldöntöttem, hogy a sorozatot nem is olvasom tovább, míg a kiválasztott receptek többségét meg nem főzöm. Ez az étel Jean-Jacques dijoni mustáros marharaguja néven szerepel. Nagyon ismerős étel, a vadas marha közeli rokona.

Mustáros marharagu (2 személyre):













4 szelet marha fehérpecsenyét sózunk, borsozunk, olajjal megkenve egy éjszakát állni hagyjuk. Serpenyőben a hússzeleteket pirosra sütjük, és kiszedjük egy tányérra. A serpenyőben maradt megpirult maradékot kevés fehérborral feloldjuk. Egy lábasban zsíron megdinsztelünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát kevés sóval. Adunk még hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, de ezzel már csak egy percig pároljuk. Felöntjük a boros keverékkel és beletesszük az átsütött hússzeleteket is. Teszünk hozzá 1 karikára vágott zöldpaprikát és 1 darabolt, hámozott paradicsomot. Lassú tűzön pároljuk, ha szükséges adunk hozzá egy kevés vizet. Ha a hús puha, behabarjuk 1 teáskanál liszt, 2 teáskanál mustár és 2 evőkanál tejföl keverékével. 1 szem kockacukor, vagy édesítőszer kiegyenlíti az ízeket. 

Tésztával, rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése