2014. május 24., szombat

Eperszezon

Jó az idei epertermés, naponta jöhet kevés bodzaszörppel megbolondítva. Hétvégén kicsit több erőfeszítést is megérdemel. Ez az édeség a deli című német gasztroújságból van, szemmel láthatóan a Rote Grütze mintájára, amiben sötét színű bogyósok, meg meggy van.

Epergrütze (4 személyre):




















Fél kg epret megtisztítunk, és szükség szerint feldarabolunk. A feléhez adunk 1 evőkanál cukrot/nyírfacukrot és fél dl bodzaszörpöt. Felforraljuk, és öt percig főzzük. 1 evőkanál vaníliás pudingport elkeverünk 1 evőkanál bodzaszörppel, és az epres masszához adjuk. Még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a maradék epret. Poharakba osztjuk, és hűlni hagyjuk. 2 evőkanál pudingport 2 evőkanál cukorral/nyírfacukorral és 4 dl tejjel megfőzünk. Kevergetés közben kihűtjük, majd óvatosan az eper tetejére kanalazzuk.

Ráadásnak: kis epertotácskák




















Pitetészta, eperlekvár, vaníliapuding, eperszeletek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése