2013. január 14., hétfő

Tésztaebéd


A január minden évben olyan, mintha a túlélésért játszanék, túl sötét van, túl keveset alszom, és túl sok extra feladatom van. Főzni olyan dolgokat jó, amelyek biztosak, régiek, mindig ugyanolyanok, kivéve néhány levest, szerencsére. Egy havi masszív levesfőzés után ma újra tésztát főztem, meglett a teregetés, a mosogatógép kipakolása közben, némi tévé előtti punnyadás után és előtt. Legyen tavasz. Ma.

Kolbászos tészta (4 személyre):



25 dkg kagylótésztát kifőzünk. 2 szál sütőkolbász héját lehúzzuk, és a kolbászhúsból kis gombócokat gyúrunk, amiket két részletben 1 evőkanál olajon mindkét oldalukon megsütünk. Kiszedjük őket az edényből. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, megpároljuk a kisült zsiradékban, majd adunk hozzá még 1 gerezd fokhagymát apróra vágva. Ha kész, akkor egy szűrő segítségével a zsír nagy részét átöntjük egy másik edénybe, és a hagymához adunk 2 teáskanál paradicsompürét, és egy kicsit megpirítjuk (Ha nem akarunk nagyon intenzív paradicsomos ízt, ez el is maradhat.). Hozzáadunk 1 doboz passatát, vagy arrabiata szószt (az csípős...), és kevés vizet. Beletesszük a gombócokat, és 10 percig főzzük. A mártást utánaízesítjük egy kevés cukorral, és azzal, amivel szükséges, és beleteszünk 1 karikára vágott zöldpaprikát. A kifőtt tésztát egy tűzálló tálba tesszük, és a kész mártást ráöntjük a tetejére. Rádarabolunk 1 gömb mozzarellát, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Ja, és januárban állandóan éhes is vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése