Ismét előfizettem az Olive magazinra, de egyáltalán nem vagyok elégedett. Jóval kevesebb recept van benne, mint két évvel ezelőtt, és sok receptben használnak félkész termékeket. Ráadásul egyáltalán nincsenek a lapban értelmes cikkek, csak promóciók. Csak az előfizetés után derült ki, hogy a BBC megvált a laptól, nyilván ezért a változás, ami nem nagyon tetszik. Már tárgyalok velük a lemondásról, de nem hagyják magukat. Majd látjuk, mi lesz. Ezt az ételt találtam az eddigi három számban elkészítésre érdemesnek.
Hagymás lepény (előételnek 4 főre, főételnek 2 személyre):
Egy sütőben is használható serpenyőt ráfektetünk 1 leveles tészta lapra, és körbevágjuk. A serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, és hozzáadunk 4 közepes vöröshagymát karikára vágva. megsózzuk. Közepes hőn addig pároljuk, míg barnulni kezd. Ekkor adunk hozzá 2 evőkanál borecetet és 2 evőkanál barna cukrot, és fél csésze vizet. Addig pároljuk, míg a cukor és az ecet besűrűsödik és karamellizálódik, a hagyma pedig teljesen kész lesz. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel. A kivágott leveles tészta lapot a hagyma tetejére fektetjük, és a serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tészta aranyszínű és ropogós lesz. Közben 5 dkg kéksajtot összekeverünk 3 evökanál magas zsírtartalmú tejföllel és 3 evőkanál kaukázusi kefírrel. Teszünk bele pár csepp ecetet és apróra vágott snidlinget. A cikkekre vágott lepényt ezzel az öntettel tálaljuk.
Miért ne lehetne a tészta alul, hagyományos módon?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése