2014. január 5., vasárnap

Zöldséges árpagyöngy

A következőknek tettem engedményt a diéta során: néha egy kis töpörtőkrém (nem fehérje, zsír), füstölt szalonna, amibe kell (dettó), nyáron kb. 3 centis füstöltkolbászdarab miszlikekbe aprítva a lecsóba (mert anélkül hogy). Ez az étel is egészen más lenne szalonna nélkül.

Zöldséges árpagyöngy (3 személyre):




















Kb. 5 dkg füstölt szalonnát feldarabolunk, és lassú tűzön kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük, és a zsíron megpirítunk 1 felszeletelt póréhagymát kevés sóval. Megmosunk 15 dkg árpagyöngyöt és ízlés szerinti mennyiségű köménymaggal együtt a hagymához adjuk. Ráöntünk 4 dl meleg vizet, sózzuk, borsozzuk és lefedve 10 percig főzzük. Közben 30 dkg gombát felszeletelünk és 1 evőkanál olívaolajon megpárolunk. Ízesítjük sóval, borssal és majorannával. Amikor a leve elpárolgott, hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát apróra vágva, és egy kicsit pirítjuk. Kiolajozott tűzálló tálba öntjük az árpagyöngyöt, hozzákeverjük a gombát és a szalonnapörcöket. Összekeverjük, és annyi meleg vizet öntünk még rá, hogy éppen ellepje. Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Lefedve még állni hagyjuk egy kicsit.

Kinek köret, kinek főétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése