2014. február 11., kedd

Tonhalkrém

Vannak néha érdekes helyzetek. Miközben valami zöldséges ételt ebédelek a munkahelyi konyhában, egy kolléga kommentálja, hogy milyen szépen leszoktam a húsevésről. Egy harmadik jelenlévő ezt először hallván felkiált: "De akkor mit tudsz enni?" Majd egy kicsit magyarázkodik: "Jó, délben még el tudom képzelni, de reggel és este?" Én meg nagy magabiztosan válaszolok: "Avokádót." Úgy látom itt magamat, mint aki panaszkodik, de tulajdonképpen dicsekedni akar. Nem túl rokonszenves. De aznap történetesen tényleg avokádót reggeliztem pirítóson, sóval, borssal, ahogy Mereltől láttam. És néha tényleg gondolkoznom kell egy kicsit azon, mi legyen reggelire vagy vacsorára, mert a sajtokból is vissza akarok venni, egyáltalán a zsírtartalomból, vagyis a vaj is passzé. Ez a tonhalkrém nem hús, viszont sok fehérje, sok zsír, szóval ezt is csak válogatva. Mint ahogy az avokádót is.

Tonhalkrém (1 személyre):





















1 kis doboz olívaolajban eltett tonhalat lecsöpögtetünk, villával összetörünk. Összekeverjük majonézzel, kevés citromlével. Sózzuk borsozzuk, teszünk bele egy keveset az olajból és még 1 teáskanál kapribogyót.

Azonnal fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése