2014. március 12., szerda

Mindent bele kis palacsinták szombat délutánra

Ha körülnézek a szakácskönyves polcokon, akkor azt látom, hogy Jamie Oliver elég sok helyet elfoglal, és közben alig főzök a könyveiből. Forgatom őket, rendszeres hétvégi délutáni lazulós időtöltésnek jók, de  valahogy ihletem nem támad tőlük. Az Olasz kajákat is majdnem így tettem le, de a ricottás palacsintánál eszembe jutott az a maréknyi spenót, amit krémlevesbe való palacsintához mélyhűtöttem, és amely krémleves végül elmaradt. (Az összeaszott zöldségeket ma dobtam ki. Nem helyes.) Cottage cheese volt az alapanyag, az a szemcsés, mégis krémes túró, ami kellemesen sós is. Ez ráadásul zöldfűszeres volt, bár nem igazán virítottak ki belőle a fűszerek.

Túrós palacsinta, vagy inkább puffancs (2 személyre):




















1 doboz fűszeres cottage cheese-t összekeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 egész tojással és egy kis adag feldarabolt parajjal. Sózzuk, borsozzuk, tekerünk hozzá egy kis szerecsendiót. Kicsit állni hagyjuk. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés lisztet, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon kanálnyi adagokban pirosra sütjük.

Paradicsomsalátával kellmes uzsonna.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése