Tarhonyás zöldbableves (4 személyre):
2-3 dkg füstölt szalonnát kiolvasztunk, és megdinsztelünk rajta fél fej vöröshagymát kevés sóval. Hozzáadunk 5 dkg tarhonyát és enyhén megpirítjuk. Meghámozunk 1 közepes fej paradicsomot, vagy 4 koktélparadicsomot, és egy felszeletelt zöldpaprikával együtt a hagymához adjuk. Pár percig pároljuk, majd megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával, és felengedjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a tarhonya megpuhul. Ekkor hozzáadunk 20-25 dkg friss vagy mélyhűtött zöldbabot. Fél teáskanál liszttel tejfölös habarást készítünk, és amikor a zöldbab is megpuhult, a leveshez adjuk. Belefőzünk még néhány szelet csíkokra vágott kolozsvári szalonnát. Jól kiforraljuk, ellenőrizzük az ízesítést, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálaljuk.
Jóízű, mindennapi étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése