A Coronation chickent először a II. Erzsébet koronázása utáni fogadáson szolgálták fel. 1953-ban Angliában még jegyrendszer volt, ezért a mangó chutneyval ízesített majonézes csirkesaláta nagyon kifinomult benyomást kelthetett. Több food writer próbálta megújítani az ételt Jubilee chicken néven, de ez csak azt jelentette, hogy a hozzávalók száma megszaporodott, az étel jellege nem változott.
A készítéshez a mangó chutney beszerzése megoldhatatlannak bizonyult. Amikor az újra megnyílt Bödön piacon az egyik árusnál megláttam a sárgabarack chutneyt, úgy éreztem, itt a megoldás.
Coronation chicken (majonézes csirkesaláta):
Kockára vágott főtt csirkemell, kockára vágott aszalt barack, sárgabarack chutney, garam masala, majonéz, só, bors, lime lé, cukor.
Mivel a chutney címkéjén az áll, hogy felbontás után még három napig fogyasztható, készítettem vele másnap szendvicseket, de innentől a sorsra bízom magam a majdnem teli üveget illetően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése