2013. április 28., vasárnap

Alkoholos-gyümölcsös csirkecomb

Pioneer Woman a kétszer ekkora adaghoz 2 dl whiskyt és 1 liter (4 cups) barbecue szószt ad. Én sokkal lágyabban képzeltem el, és az eredetiben lévő barackot ananásszal helyettesítettem.

Alkoholos-gyümölcsös csirkecomb (2 személyre):




6 csirke alsócombot besózunk és megborsozunk 1 evőkanál olívaolaj és 2 dkg vaj keverékén mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kiszedjük. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés sóval puhára pároljuk. Óvatosan ráöntünk 1 kupica whiskyt és pár percig forraljuk. Beleöntünk kb. 1dl barbecue-szószt, 1 evőpanál Worchester mártást . Beletesszük a csirkecombokat, 1 csipős és 1 nem csípős zöldpaprikát és fél doboz lecsöpögtetett ananászbefőttet. Lefedve felforraljuk és 150 fokra előmelegített sütöbe tesszük. Másfél órán át pároljuk. A körete krumplipüré, mellé zöldsaláta.

Tetejére egy kevés zöldpetrezselyem a vadonatúj fűszerkertemből (a fotózás után).

1 megjegyzés: