2013. május 21., kedd

Hideg eperleves

Miklósnak elballagott a kislánya is. Most már három gyermeke lesz a felsőoktatásban, nem irígylem. A ballagás persze kisebb lakodalommal ért fel most is, birkát vágott a negyven vendégnek. A leves viszont egészen különleges volt, vagyis gondolom, hogy az volt, mert a ballagás utáni hétfőn szólt, hogy engem biztosan érdekel, hogyan csinálta. Tényleg érdekelt, de hétvégére a friss zöldborsó lett a befutó, ezért a leves ötletéből csak egy desszertet készítettem. Viszont tart még az eperszezon, ha el is parentálják minden áldott napon.

Hideg eperleves (tetszőleges mennyiségben):

Epret feldarabolunk és lecukrozunk (én cukor helyett bodzaszörpöt választanék), öntünk rá narancslikőrt, vagy rumot. Egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben. Másnap felengedjük narancslével, és adunk még hozzá friss epret. Tálaláskor eperfagylaltot adunk hozzá.



A desszert ugyanez volt, csak narancslé nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése