2013. május 3., péntek

Spenótos quiche

Az Allerhande magazin tavaszi ajánlata, egyenesen Hollandiából, via Merel.

Spenótos quiche (4 személyre):




25 dkg friss spenótot 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztunk, megsózzuk. Egy piteformát kibélelünk leveles tésztával. 1 csomag mini mozzarellát kisebb darabokra vágunk, és eloszlatjuk a tésztán. 5 dkg juhtúrót is közémorzsolunk, végül rátesszük a kihűlt spenótot. 3-4 egész tojást összekeverünk 1 pohár tejföllel és ráöntjük a pitásre. Megszórjuk szeletelt mandulával és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Hozzá reteksaláta (gyalult retek, citromlé, petrezselyem).

2 megjegyzés:

  1. Jól lehet variálni. Az intersp#rban találtam egy sprint nevű keveréket (karfiol, brokkoli, zöldbab, zöldborsó), ami szintén nagyon jó bele.

    VálaszTörlés