2013. július 24., szerda

Joghurtos cukkinileves

Ezt a receptet a könyvesboltban memorizáltam, egy frissen megjelent szakácskönyvből. Hidegen ajánlják, nekem melegen szimpatikusabb volt.

Joghurtos cukkinileves (2 személyre):


















1 evőkanál olívaolajon megpárolunk 1 kis fej apróra vágott vöröshgymát. Adunk hozzá 1 gerezd finomra vágott fokhagymát, 2 kicsi cukkinit és 1 szál sárgarépát kockára vágva. Ízesítjük friss kakukkfűvel. Egy-két percig pirítjuk a zöldségeket, majd felengedjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele 1 babérlevelet. Ha a  zöldségek megpuhultak, merülőmixerrel pépesítjük a levest, utánaízesítjük, és teszünk bele  1-2 evőkanál zsíros joghurtot. Tálaláskor pestóval ízesítjük.

A pestó persze lesüllyed a leves aljára, de pár másodperc múlva az olajtartalma feljön a felszínre.

1 megjegyzés:

  1. szerintem a mi tökmagolajunkal még finomabb lenne.Ha érdekel egy minőségi finom tökmagolaj ,kérlek jelentkezz.Kanyavar@freemail.hu

    VálaszTörlés