2014. augusztus 23., szombat

Perui spárga

Amikor megláttam a spárgát egy bécsi sp#r zöldségosztályán, sejtettem, hogy a helyzet nem egyszerű, de hogy a spárga egyenesen Peruból repült ide, csomagonként mindössze 2,15 euróért, azon meglepődtem. Annak idején épp eleget kattogtam az "air miles" mértékén, amikor Skóciában kiderült, hogy a legközönségesebb zöldbabot és őszibarackot is Afrikából hozzák. Most csak felhívnám a figyelmet az alábbi ábrára.


























A perui spárga pont ilyen volt, mind egy szálig hajszálra egyforma, kicsit jellegtelen ízű, szinte nem igényelt főzést. Az egyik fele ment a vegyes zöldséglevesbe, a másik feléből egy nagyon egyszerű tészta készült: olívaolaj, vöröshagyma, fokhagyma,  spárga, aszalt paradicsom, mandula, só, bors, bazsalikom. Kifőtt tésztával összekever, kész.

Fénykép nem készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése