2018. augusztus 24., péntek

Áfonyás pite

A mandulával készített tészta nagyon népszerű mindenfelé, pitékben is gyakran előfordul. Általában különböző kiegészítő ízek kísérik, most éppen áfonya.

Áfonyás pite



















A tésztához összemorzsolunk 10 dkg hideg vajat 15 dkg liszttel és egy csipet sóval. Hozzáadunk 1 tojássárgát és 1-2 evőkanál hideg vizet. Lapos koronggá formáljuk, és folpackba csomagolva 1 órán át a hűtőben tartjuk. Minden egyéb apróságot a tésztakészítésről itt találunk.

10 dkg puha vajat kikeverünk 10 dkg kristálycukorral. Hozzáadunk 2 egész tojást és 10 dkg darált mandulát. Belekeverünk 2 teáskanál citromlevet. A keveréket a kinyújtott pitetésztára öntjük és rászórunk annyi áfonyát, amennyi van* hogy mindenütt egyenletesen befedje a süteményt.

A pitét 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük az alsó sínen a nagy gáztepsire helyezve a piteformát. Rácson hűtjük ki és megszórjuk porcukorral.

Az áfonya ára időnként még engem is fejcsóválásra késztet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése