2019. április 15., hétfő

Vörös veréb maraton 2. Moszkvai répaleves

A regény első fejezetében az amerikai tartótiszt és az orosz kém közötti találkozót megzavarják. Nate egy éjszaka is nyitva tartó leveskonyhába menekül, ahol rajta kívül nincs senki. Rendel az egyetlen kapható ételből, majd mikor az étkezdét üzemeltető öregasszony biztosítja arról, hogy tiszta a levegő, visszamerészkedik a néptelen utcára.

Répaleves (3 személyre):






















1 evőkanál vaj és 1 evőkanál olívaolaj keverékén megpárolunk 2 evőkanál reszelt hagymát. Hozzáadunk 3 közepes répát karikára vágva. 5 percig fedő alatt pároljuk, majd felöntjük 1 liter marhahúslevessel (vagy 1 liter vízzel, és adunk hozzá egyleveskockát). Teszünk még bele 1-1 nagyobb karika csípős és nem csípős paprikát, és egy közepes paradicsomot meghámozva. Gyenge tűzön egy órát főzzük. Pépesítjük merülőmixerrel. A megfelelő állagúra hígítjuk vízzel, vagy levessel. Sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 1 evőkanál ecetet. Legyen édes és savanyú, kicsit csípős.
Adhatunk hozzá levesgyöngyöt, kész pirított hagymát, apróra vágott zöldpetrezselymet, de a szerző tejföllel és kaporral ajánlja.

Hihetetlen sikert arattam vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése