2021. május 13., csütörtök

Tavaszi tobzódás

 A szombati Guardian közölte a receptet. Vasárnap a piacon beszerez(tet)tem a hozzávalókat, és a hétfői ebéd kérdése meg volt oldva. Két szelet befűszerezett csirkemellet sütöttem ki hozzá.

Tavaszi köret (2 személyre):













1. 0,5 kg aprószemű újkrumplit megmosunk, ha szükséges, a nagyobbakat kettévágjuk. Beszórjuk kakukkfűvel, megsózzuk, és elkeverjük olívaolajjal. Hozzáadunk 2 összezúzott fokhagymagerezdet, és egy rétegben sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. 220 fokos sütőben 30 percig sütjük.

2. 25 dkg zöldspárga végeit letörjük, és 10 percig hideg vízben áztatjuk. (Ettől zöld marad sütés közben).

3. 25 dkg túrót lapos koronggá formálunk, megszórjuk sóval, reszelt citromhéjjal, és borsot darálunk rá bőségesen. Olivaolajat öntünk rá.

4. A spárgát leszárítjuk, összekeverjük 20 dkg mélyhűtött zöldborsóval, sózzuk, ráreszelünk 1 gerezd fokhagymát, és kevés olivaolajjal összekeverjük.

5. Ha a 30 perc letelt, a sütő hőmérsékletét 200 fokra csökkentjük. A tepsi közepén félrehúzzuk a krumplit, és odatesszük a túrókorongot.* A krumpli tetején elosztjuk a spárga-zöldborsó keveréket, és még 20 percig sütjük. 

6. Ha kész, a túrót meglocsoljuk citromlével., és olívaolajjal.

*Az eredeti receptben egy 250 g-os ricotta szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése