2022. január 18., kedd

Mandulás kifli

 El tudnám viselni, ha minden szombaton délelőtt a lányommal, és az unokámmal kávézhatnék. Nincsenek nagy elvárásaim: egy hétköznapi kis kávézó, ami pékség is, de van jó kávé, egyszerű sütemények. Mi meg leülhetünk beszélgetni, mielőtt folytatjuk a shoppingolást. De mivel az alapeset nem ez, hanem a távolság, érthető, hogy madeleine-szerű nyomatékot kap a sütemény, amit ott ettem velük. Ezért éreztem jó jelnek, amikor a decemberi Delicious magazinban megjelent a Mandelhörnchen receptje.

Mandulás kifli (kb. 25 db.)













Összekeverünk 40 dkg lereszelt marcipánt, 20 dkg darált mandulát, 14 dkg prcukrot 2 enyhén felvert tojásfehérjével. 2,5-3 dkg-os darabokat kb. 9 cm hosszú rúddá sodrunk, és megforgatjuk lapos tányérra szórt szeletelt mandulában, majd kiflivé hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és hőlégkeveréses sütőben, 130 fokon 18 percig sütjük. Rácson kihűtjük. A kiflik két végét olvasztott csokiba mártjuk.

Az itthoni kávéhoz is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése