2015. május 20., szerda

Aszalt paradicsomos lencsefőzelék

Az alapötlet a Hokedli napi ajánlatából érkezett, de az ételt mégis volt tanítványomnak, Ádámnak ajánlom. Az elmúlt másfél évben annyi jó ételét ettem a Kispiacban. Most, amikor előbbre lép, egy nagyobb városba, egy nevezetesebb, nagyobb hírű helyre, egyrészt sajnálom, hogy nem élvezhetem tovább a munkáját, és a rövid beszélgetéseinket, másrészt örülök, mert biztosítva van a fejlődése, és a további előrehaladása. Ha visszagondolok a kreatívan tálalt, jóízű ételekre (amiben benne voltak a tulajdonos ambíciói és elvárásai is, természetesen), akkor meglepő módon nem valami bonyolult kreációra, hanem egy nagyon egyszerű lencsekrémlevesre emlékszem, amihez szükségem volt némi segítségre, mert nem ismertem fel, hogy garam masalával ízesítette. Ezért lett ez a főzelék, ilyen, amilyen. Finom.

Aszalt paradicsomos lencsefőzelék (egyszemélyes ebéd):






















10 dkg lencsét* pár babérlevéllel puhára főzünk. 5-6 darab aszalt paradicsomot csíkokra vágunk. A készítéséhez felhasznált olajból 1 evőkanállal felhasználunk a rántáshoz kb. fél evőkanál liszttel. Belekeverünk 1 evőkanál reszelt vöröshagymát és csípős curryt ízlés szerint. Felengedjük a lencse levével, símára keverjük. Hozzáadunk 1 zöldségleveskockát, a lencsét, az aszalt paradicsomot és megborsozzuk. Jól kiforraljuk. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselymet teszünk bele, és egy löttyintésnyi tejszínt.

Hozzá rántott tök, zöldfűszeres panírban.


Ráadás: Quiche pirított hagymával és sült cukkinivel




















*lencsét újabban csak a DM-ből. Az alnatura termékek között kétféle is van. Igaz, aranyárban , de nem fő szét, jóízű, mit tegyek még hozzá?

1 megjegyzés:

  1. Igen, érdemes jó minőségű lencsét venni és hihetetlen hogy milyen sokféle van! Én egy ideje a lencse + dióolaj párosításba vagyok beleszeretve, igazi ízorgia!

    VálaszTörlés