2021. szeptember 19., vasárnap

Pirított szalonna

Ez nem a férjem kedvenc reggelije (de igen), hanem egy elég jó sütemény, igazi crowd pleaser. Egy rokonnál ettük mindig, de miután az illető rájött, hogy ez a kedvencünk, különösen a gyerekünké, nem sütötte többet. Azért írom le, hogy hozzáférhető legyen, ha valamelyikünk egyszer elkészítené.

Ez a nagy gáztepsire való mennyiség, egy kisebb tepsiben készítve a fele is bőséges adag.

Pirított szalonna

 4 tojás sárgájához 10 evőkanál vizet adunk, és 30 dkg cukrot. Ezt jól kikeverjük, azután hozzáadunk 20 dkg lisztet és 10 dkg darált diót, 2 teáskanál sütőport, a 4 tojás habját és 175 fokon sütjük. 

Közben 5 evőkanál lisztet sűrűre főzünk fél liter tejjel, 10 dkg darált dióval és 1 csomag vaníliás cukorral. 25 dkg vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral. Rummal ízesítjük. Ha a  tejes krém kihűlt, összekeverjük a vajas cukorral. A krémet a hideg tészta tetejére kenjük, és csokimázat teszünk rá.

Lehet kókusszal is készíteni, akkor a tésztába és a krémbe dió helyett kókuszreszeléket teszünk, és a tetejére csokimáz helyett kókuszreszeléket szórunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése