2015. március 14., szombat

Minden változik

Nem szívesen csinálok mostanában besamelmártást, bár régebben odavoltam érte. Próbáltam pár dolgot, de végre találtam valami használhatót, ami bevonóképes, nem túl savanyú, nem túl sűrű, nem túl híg, meg is pirul, szóval egyelőre megfelel zöldséggratinokra, lasagne tetejére.

Lisztmentes besamel-helyettesítő (közepes méretű edény):




















Kb. 10 dkg natúr sajtkrém, ugyanannyi görög joghurt, mustár, 1-2 dkg reszelt parmezán, 1 tojássárga, só, bors.A zöldségek, vagy a lasagne tetejére kanalazzuk, rá még egy kevés reszelt sajt. 200 fokos sütőben sütjük.

Ráadás: málnakrém

15-20 dkg málnát elkeverünk ízklés szerint porcukorral, fél citrom levével. Felverünk 2 dl tejszínt. beleforgatunk ugyanannyi görög joghurtot és a málnás masszát. Lehűtjük.


1 megjegyzés:

  1. Legtöbbször tejfölt keverek össze sajttal és tojássárgájával. Nekem a besamel túl csirizes ízű.

    VálaszTörlés